Binnen activiteiten thuis met kinderen

Binnen activiteiten thuis met kinderen

6 augustus 2020 Uit Door Frederik

Op regenachtige dagen kan het soms best heftig zijn om de hele dag met kinderen binnen te zitten. De kinderen zullen namelijk ook binnen hun energie kwijtwillen. Om dit soort dagen voor je kinderen en jezelf zo ontspannen mogelijk te maken kun je maar beter goed voorbereid zijn. Dit betekent, voldoende speelgoed en ander vermaak in huis halen! Ben je op zoek naar wat nieuwe inspiratie voor de dagen die jullie binnen vertoeven? Hier vind je een aantal ideeën.

Kleuren

Voor kinderen is het heel belangrijk dat zij af en toe creatief geprikkeld worden. Dit kun je doen door een knutselmiddag. Je hoeft hier zelf niet super creatief voor te zijn, het internet staat vol met makkelijke ideeën voor een leuke knutselmiddag. Het leukst is natuurlijk om in een passend thema te knutselen, een leuk cadeau voor vaderdag voor een versiersel voor in de kerstboom. Laat de creativiteit van de kinderen de vrije loop en geniet ervan!

Keuken

Creatief kan je ook zijn in de keuken. Wie geniet er niet van een lekker baksel af en toe? Zoek een lekker recept op en leef je uit. Vergeet uiteraard niet je kinderen mee te nemen in dit proces, zij zullen dit waarschijnlijk ook erg leuk vinden. Je kunt ook samen met de kinderen het avondeten bereiden, door bijvoorbeeld zelf pizza’s te bereiden.

Spelletjesmiddag

Een spelletjesmiddag blijft altijd leuk. Met oudere kinderen kan je vaak meer uitdagende spellen doen terwijl je met kleuters een uur goed kan zijn met een potje memory. Je wil natuurlijk af en toe nieuwe spelletjes in huis halen omdat je soms uitgeraakt kijkt op speelgoed. Bij de kringloopwinkel hebben ze altijd wel een grote voorraad aan spelletjes. Zo kun je voor weinig geld op een duurzame manier af en toe het speelgoed vervangen.

Theater

Klaar met het peuterspeelgoed? Laat je kinderen dan een voorstelling voorbereiden. Ook hierbij worden zij creatief uitgedaagd. Bijkomend voordeel is dat jij in de tijd van de voorbereidingen rustig een boekje kan lezen of iets anders kunt doen. Als de voorstelling klaar is zit jij natuurlijk wel enthousiast te kijken hoe je kinderen acteren, zingen of dansen. Extra tip, neem het filmpje op zodat zij op latere leeftijd nog eens naar zichzelf terug kunnen kijken.