Zoeken naar werk met deze tips

Zoeken naar werk met deze tips

3 januari 2023 Uit Door Frederik

De zoektocht naar een nieuwe baan kan soms heel erg makkelijk gaan, omdat je meteen al wat vacatures voor je krijgt die jouw interesse wel gewekt hebben. Soms kan dit echter wel even duren en zeker wanneer je niet helemaal zo goed weet waar je naar op zoek bent, is dit best lastig. Veel mensen raken dan toch een beetje gefrustreerd en kiezen dan de eerste baan die zij online vinden en die zij ‘wel oké’ vinden, omdat ze dan maar wat hebben. Er zijn zoveel vacatures in Amsterdam bijvoorbeeld dat dit helemaal niet nodig hoeft te zijn en waarbij het gelukkig ook anders kan. 

Herhaalde interesse

Vaak zorgt dit snelle beslissen voor een baan dat eigenlijk niet precies is waar zij naar zoeken niet voor het geluk waar zij naar op zoek zijn en dan kunnen zij na een aantal maanden opnieuw een zoektocht beginnen. Dat is natuurlijk zonde. Zoek daarom gericht in de buurt waar je wilt gaan werken en ga voor jezelf eens kijken op welke vacatures jij klikt, omdat ze jouw interesse toch enigszins wekken. Dit is vaak al een teken dat jij hierdoor aangetrokken wordt en dat is al een goed eerste signaal. Zeker wanneer dit meerdere keren gebeurt, dan kun je hier altijd eens verder in zoeken. 

Leg jezelf niet teveel druk op

Wanneer je meerdere soorten vacatures interessant vindt, dan is dit helemaal niet erg, want solliciteren betekent nog niet meteen dat je de baan aan zou moeten nemen. Wanneer jouw eerste gevoel goed is en je solliciteert waarna je op gesprek mag komen, dan leer je vaak tijdens het gesprek meer over de functie en het bedrijf en het is helemaal niet erg wanneer je dan ontdekt dat je eigenlijk helemaal niet zo geïntegreerd bent. Een sollicitatie is niet alleen voor het bedrijf een kennismaking, maar ook voor jou. Leg hier dus niet teveel druk op en gebruik het als een wijze les die jij iedere keer weer een beetje mee kunt nemen in de zoektocht.